Sioen #onlinegentsefeesten

BIO Sioen – Messages of Cheer & Comfort

Op het nieuwe album ‘Messages of Cheer & Comfort’ toont Sioen als nooit tevoren dat hij de ambacht voor het songschrijven meester is. Het gevoel voor melodie, de zin voor avontuurlijke arrangementen en de eerlijkheid in zijn teksten resulteert in edele composities. Troostende en bemoedigende liederen, zonder kunstmatige ingrepen. Recht uit het hart.

Na optredens in Zuid-Korea, Japan en China en projecten als ‘Sioen plays Graceland’ met Zuid-Afrikaanse muzikanten, ‘Distortion, a hymn to liberty’ met Dirk Brossé en Jef Neve, én zijn passage in het programma ‘Liefde Voor Muziek’, keert Sioen terug naar de plaats waar hij zich als componist het beste thuisvoelt: achter de piano.

Daar waar zijn klassieke muzikale achtergrond zich mengt met pop en rock tot een eigenzinnige stijl.

Omringd door zijn vaste band met muzikanten uit Belgische bands als Raketkanon, Zwangere Guy, Hydrogen Sea, Hooverphonic, Arsenal & het fantastische Sun Sun Sun Orchestra vond hij bij producer Koen Gisen (An Pierlé, Dans Dans, Bony King, de Beren Gieren, …) een metgezel in het smeden van een warm en avontuurlijk album waartoe ook toparrangeurs Michel Bisceglia, Wietse Meys en Jan Duthoy (Absynthe Minded) hun steentje bijdroegen.

Eerder te horen in Seoul, nu bij ons.

Website:  https://www.sioen.net/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s