RADIO ROOD DJ SETS

EDITIE 2021

We gaan zien wat mag en niet mag op 16 juli 2021…….

EDITIE 2020

De DJ sets worden gedaan door de vzw van Tarik El Hardouze .

Wij reiken jullie de link aan via onze website.

Alle goede dingen komen blijkbaar uit Ledeberg (lees LedeBronx) via de gigabeestjes en de dingskes van het internet.

U kan hen terugvinden op facebook door hier te klikken.

U kan hen terugvinden op youtube door hier te klikken.

Het ontstaan van Radio Rood en hoe het allemaal begon

Op 19 maart ging ons land op slot en dwong een golf van COVID-19 ons allemaal in ons kot. Snel werd duidelijk dat dit voor de culturele sector desastreuse gevolgen zou hebben. Ook zij begonnen de vraag te stellen naar het overleven van hun maandelijks radioprogramma ‘Radio Rood’ binnen het radiocollectief ALT+F4 op Urgent.fm. Ze zijn meteen creatief beginnen nadenken over hoe ze hun radioprogramma konden verderzetten maar ook hoe ze de helden van de cultuur zouden kunnen helpen! En zo ontstond het vervolgverhaal van Radio Rood en zijn ze vrijwel onmiddellijk na de lockdown een gratis platform beginnen aanbieden waarop DJ’s live konden streamen. Vanuit een veilige, ontsmette ruimte en met respect voor social distancing, kunnen DJs die zelf misschien niet de technische middelen of knowhow hebben, komen draaien. Zo geven ze een platform aan artiesten die niet de naam, faam of budget hebben zelf een streaming te organiseren. Via livestream werden deze setjes tot iedereen’s kot gebracht en zo ontstonden de Balcony Sessions.  

Visie en waar wil Radio Rood naartoe

Ondertussen is het echter duidelijk geworden dat meer nodig is om onze culturele sector nieuw leven in te blazen en dus presenteren ze jullie een deel van de oplossing: Radio Rood treedt uit zijn voegen en onder onze oude naam breiden ze hun visie uit. Het moet mogelijk zijn om een platform te creëren dat én onze artiesten helpt én een alternatief biedt aan de jeugd om wat plezier te hebben én veilig is en geen onnodige risico’s met zich meebrengt. Radio Rood begon als maandelijks radioprogramma binnen het radiocollectief ALT+F4 op Urgent.fm. 

Al snel werd duidelijk dat ze meer in hun mars hadden ze en besloten om een maandelijkse thema-avond te organiseren bij hun vrienden van de Giraf in Gent. Radio Rood is een groep vrienden met een passie voor muziek en entertainment in al haar facetten. 

Wat doet Radio Rood

Ze maken een maandelijkse radioshow op Urgent.fm en organiseren maandelijkse thema-avonden in de Giraf in Gent.

Ze bieden een platform aan voor muzikanten en artiesten om, zonder al te veel kennis en ervaring, hun ding te doen.

Toen het virus het uitgaansleven plat legde besloten ze meteen hierop in te spelen met een volwaardige streamingsdienst als resultaat. 

Bijna dagelijks zijn er Dj’s te bezichtigen op ons balkon (Balcony Sessions) en vanaf zondag 3 mei zullen er bands optreden op verschillende locaties aan de Franse Vaart.

Alles gebeurd met  respect voor de genomen maatregelen en social distancing. 

Je kan het hele concept volgen op de Facebookpagina van Radio Rood en op hun Youtube kanaal.

Ze willen in deze tijden toch de kans creëren om creativiteit naar buiten te brengen en zo de lockdown voor iedereen wat aangenamer te maken.