Chris Corn #onlinegentsefeesten

BIO CHRIS CORN

Christophe Alfons Cornelius Versaevel alias Chris Corn werd geboren op 16 november 1972 en vader van 4 kinderen, komt uit een muzikale familie. Zijn interesse in muziek kreeg pas vorm op zijn 17de. Hij zong toen voor het eerst in een grunge band begin jaren ’90. Enkele jaren later kwam het serieuzere werk.

In 1994 werd hij frontman van ‘Velvet Spine’. Een melodieuze popband die zijn eigen stek in de Belgische popscene veroverde. Met deze band nam hij 1 mini-cd op en 2 full cd’s. Radio 1, Radio 2, Radio 21, StuBRu, Radio Donna en de Nachtradio pikten verschillende nummers op en draaiende deze geregeld op de radio. Enkele nummers kwamen terecht in de Afrekening en met ‘The Old Men’s Parade’ stonden ze enkele weken op nummer 2 in de Prima Donna.

In 1997 namen ze samen met Jean Bosco Safari een single op als hommage aan Lennen & McCartney. ‘Hey D’ndo’ betekende andermaal nationale airplay.

In 2000 startte hij terug met het iets steviger werk met de band Sy’Mo. Een melodieuze rockband waarmee ze geregeld het voorprogramma van De Dijk, Tröckener Kecks en Clement Peerens Explosition mochten verzorgen.

In 2005 startte hij zijn singer/songwriter project op als zelfstandige onder de naam CHRIS CORN. Momenteel staan er meer dan 1500 optredens onder deze naam op zijn teller. De laatste jaren was hij een vaste waarde op de Gentse Feesten. Vorig jaar stonden Korenmarkt, Groenteplein en Veerleplein op zijn programma. Dit jaar zou het nog net iets meer zijn geworden maar daar veranderde deze COVID-19 periode anders over.

Gentse Feesten 2020 zou het jaar worden waarin de band WALIS zou worden voorgesteld. Een band die zichzelf omschrijft als een Brexistische FolkRock Band die streeft naar een ‘feel good vide’ bij de toeschouwers. Deze band met o.a. Bart Mareen (Bieze Baaze), Peter De Bosschere (Derek And The Dirt) en Pierre Lemmens (Nie Neute) staat er een nieuwe Gentse band te wachten op betere tijden.

website : http://www.chriscorn.be/index.php/contact

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s