Jim Cain #onlinegentsefeesten

BIO JIM CAIN

Jim Cain, alias Michiel Vaernewyck, is een singer-songwriter uit het Gentse. Eindeloos gefascineerd door zijn helden Dylan, Springsteen, Van Morrison, Bowie en Neil Young greep hij in 2011 voor het eerst naar een gitaar. Het resultaat zijn songs beïnvloed door wat een mens bezighoudt: illusies en onthulling, twijfel en hoop, verleden en toekomst… met een gezonde portie zelfrelativering.

Gewapend met een warme stem en een karaktervolle six-string, brengt hij een muziekstijl die balanceert tussen oude folk, blues, soul, country en dat tikje rock. Geïnspireerd door zijn helden, maar heel wat eigen verhalen te vertellen.

Jim Cain verzorgde al tweemaal het voorprogramma van Johan Verminnen en speelde de voorbije jaren shows in Gent, Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen en Brussel op plekken als café de loge, Muzikantenhuis, La Porte Noire alsook festivals als Klinkeroever en de Paulusfeesten in Oostende.

Jim Cain, alias Michiel Vaernewyck, is een singer-songwriter uit het Gentse. Eindeloos gefascineerd door zijn helden Dylan, Springsteen, Van Morrison, Neil Young en Jackson Browne greep hij in 2011 voor het eerst naar een gitaar.

Jim Cain (Michiel Vaernewyck) zang en gitaar (solo)

 

Click voor zijn website 

Click hier voor vibe

Click hier voor FB

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s