Leander Vertriest & Ilona Vertriest #onlinegentsefeesten

Bio Leander Vertriest & Ilona Vertriest

 

 

 

 

 

Ik ben Leander Vertriest (18 jaar) en samen met mijn zus Ilona (15 jaar) brengen wij Gentse liedjes. We wonen in Gent en zingen ze tuupetegoare en begeleid de meezingers op mijne trekzak. Wij zijn begonnen bij Wim Claeys met zijn groep ‘ De Stemband’. Mijn zus zong mee met het kinderkoor en ik leerde de liedjes spelen op mijn instrument. Daarna zijn we zijn aan de slag gegaan, wij als broer en zus duo brengen een heel repertoire aan oude Gentse klassiekers en er zitten zeker verschillende bij die iedereen wel uit volle borst kan meezingen. Meezingen is zeker een lust bij toppertjes zoals: in mijn stroatse, de toreador, de vlieger,….. en noem maar op, liedses van onze Walter, Romain of Karel Waeri. Gent zit in ons bloed en aderen. Ilona is klein Gents pierke van 2015-2016 geweest, verkozen door de Gentse Sosseteit. Mijn zus en ik zijn heel fier en blij dat wij als jonge generatie toch ons Gents dialect in ere houden!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s