Duo Belçikaja: Sinem Tapmaz & Ann Vancoillie #onlinegentsefeesten

Bio Sinem Tapmaz

Sinem is een turks-belgische muzikante van Gent.

Sinem Tapmaz wilde dolgraag met gitaar starten toen zij op 11-jarige leeftijd haar neef gitaar zag spelen.

Ze vroeg haar papa om haar in te schrijven in een muziekschool, waarna de daad bij het woord gevoegd werd. Ze startte aan de Academie De Kunstbrug aan de Ottogracht. Na notenleer, theorie en gitaarles stond ze voor de keuze om de klassieke ofwel de jazzrichting te volgen. Ze koos echter nog een andere richting en begon met Saz, avondlessen in de Centrale. Thuis bij haar Turkse familie werd er altijd veel gezongen, Turkse liederen waarbij Sinem begeleidde op de gitaar. Ze gaf kleine concerten, bv. op haar proclamatie, op de 100-dagen show, op verjaardagsfeestjes enz. Onder haar leukste en spannendste muziekervaringen noemt ze het gastoptreden met Kubat, meteen in de grote Bijlokezaal en het duo-optreden met Ann Vancoillie in De Charletan, waarbij zij samen Turkse liederen mengden met invloeden uit de klassieke muziek en de jazz. Een Belgische versie van Turkse liederen, vandaar ook hun naam Duo Belçikaja.

BIO Ann Vancoillie

Ann Vancoillie is gekend als een zeer actieve Gentenaar en  enthousiaste allround muzikant. Haar brede opleiding en interesse brachten haar tot een boeiend en gevarieerd muziekleven gaande van barok tot zeer experimenteel.

Naast haar concerten in het klassieke milieu bracht haar groot enthousiasme en creativiteit haar naar nieuwe muziekbelevingen. Ze werkte samen met componisten, speelde verschillende creaties voor solo viool en improviseert haar eigen muziek. Samen met musici uit vreemde culturen brengt zij virtuoze improvisaties in een vermenging van klassieke, hedendaagse en etnische melodievorming, kleur- en klankresearch in symbiose met etnische instrumenten. Ze improviseerde op film, dans, kunstwerken, werkte met musici uit verschillende culturen en stijlrichtingen en met artiesten uit andere disciplines. Ze maakte verschillende albums, o.a. samen met klankschaalspelen Guido Martens “Nine Layers of illusion en samen met wijlen Juan Lopez Recabarren “With a touch of Latin”.

Vijf jaar geleden kreeg ze de liefde voor jazz te pakken, ging ze in de leer bij goeie Gentse Jazz musici, deed ze cursussen in de U.S.A., New York (Jazz Academy) en Vermont (Jazz Adventures) en wordt dit op heden vervolgd met Bachelor/Masteropleiding Jazz aan het Conservatoire Royal de Bruxelles.
De viool is voor Ann een middel, geen doel. Ze zoekt naar het bijzondere in de kunst, in de samenleving, in de mens en haar instrument helpt me daarbij. Het genereert ontmoetingen, uitwisselingen en uitdagingen. Al haar activiteiten, hoe divers ook, raken en beïnvloeden elkaar. Zij verkent continue diverse terreinen plukt steeds de vruchten van die kruisbestuivingen.

Youtubelink: https://www.youtube.com/anndicoylde

website: www.annvancoillie.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s