Winnie Vandeweghe – kunstschilder

Bio Winnie VAN GENT

Winnie Vandeweghe, geboren te Gent 10/07/1961. Zij studeerde 8 jaar aan de Kunstacademie te Gent, richting schilderkunst.

Haar schilderijen zijn een mix van impressionisme, dat soms naar het abstracte neigt maar steeds met een grote mysterieuze toets. Het zijn steeds beelden die ze zo indringend vindt dat ze moeten  vastgelegd worden. Haar werken zijn allemaal met olieverf op Canvas, soms afgewerkt met oliepastelpotloden. Daarbij gebruikt ze meestal warme donkere kleuren, soms zeer transparant , om sereniteit en rust weer te geven en soms maakt ze gebruik van dikke toetsen olm iets te benadrukken. Ze stelde reeds verschillende malen tentoon maar toch is ze altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s