Frank Vanhaverbeke – kunstschilder

Bio Frank Vanhaverbeke VAN GENT

Van jongs af aan was Frank geïnteresseerd in expressie en kunst: Kunstacademie, dictie, theater op school, rock ’n roll en elektrische gitaren. Tekenen was zijn allereerste liefde. In de academie van Kortrijk leerde hij de beginselen van figuratief werken maar hij is vooral een autodidact. Frank schildert met olieverf en acryl. De menselijke vorm staat centraal alsook de blik. Zijn onderwerpen hebben vaak te maken met herinneringen die een diepe indruk nalieten in zijn jeugdjaren (Amerikaanse B-films, stripverhalen, popcultuur), met zijn liefde voor dada, surrealisme, expressionisme en alles wat absurd is. Ook het fantastische en het macabere zijn vaak aanwezig. Frank is ook nog actief als acteur/regisseur bij toneelgezelschap Klokke en als gitarist/zanger bij Redunzl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s