Desguin kwartet #onlinegentsefeesten

Desguin kwartet 

Wolfram Van Mechelen – viool

Ludovic Bataillie – viool

Rhea Vanhellemont – altviool

Pieter-Jan De Smet – cello

Het Desguin Kwartet is een jong ambitieus kwartet uit België dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en vaak interdisciplinair te werk gaat. Het is ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze als kwartet afstudeerden met de hoogste onderscheiding. Het kwartet werd kort daarop geselecteerd voor het Orpheus Instituut voor kamermuziek in Gent en is momenteel lid van de prestigieuze Pro Quartet Academy in Parijs. Ze kregen masterclasses van Günther Pichler (Alban Berg Quartet), Gilles Millet (Danel Quartet), Tatiana Samouil en Guy Danel (Malibran Quartet) Erik Schumann (Schumann Quartet), Razvan Popovici (Raro Ensemble), Lukas Polak (Skampa Quartet), Leo De Neve (Spiegel Kwartet), Francis Reusens (Ensor Kwartet) en het Zemlinsky Quartet.

Het kwartet werd uitgenodigd voor verschillende prestigieuze evenementen, waaronder het “Festival International de Quatuors à Cordes du Luberon”, “La Nuit Européenne des Musées” op Château de Compiègne en de EKHO-tentoonstelling in Flagey. Ze traden op in gerenommeerde concertzalen zoals de Munt in Brussel, deSingel in Antwerpen en de MIRY-concertzaal in Gent.

Desguin Kwartet ging op tournee in België en Frankrijk en verscheen live op radiozenders Klara en Musiq3. Ze deelden reeds het podium met gerenommeerde artiesten zoals bariton en laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd, Werner Van Mechelen, het Tsjechische Zemlinsky Quartet, pianist Florestan Bataillie en acteurs Stefaan Degand, Ariane Van Vliet en Vic De Wachter. Als een Belgisch kwartet werken ze regelmatig met hedendaagse Belgische componisten en creëerden ze werken van Luc Van Hove, Alain Craens, Raoul De Smet, Jan Van Damme, Steven Prengels en Mathias Coppens, die een werk aan hen opdroeg. Ze werden in 2018 Artist in Residence van vzw SWUK Vlaanderen en wonnen de Supernova Classics competitie in 2020, waarbij ze ook de publieksprijs kregen.

website: https://www.desguinkwartet.be/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s