Ann Vancoillie #onlinegentsefeesten

BIO Ann Vancoillie VAN GENT

Ann Vancoillie is gekend als een zeer actieve, enthousiaste allround muzikant. Haar brede opleiding en interesse brachten haar tot een boeiend en gevarieerd muziekleven gaande van barok tot zeer experimenteel.

Naast haar concerten in het klassieke milieu bracht haar groot enthousiasme en creativiteit haar naar nieuwe muziekbelevingen. Ze werkte samen met componisten, speelde verschillende creaties voor solo viool en improviseert haar eigen muziek. Samen met musici uit vreemde culturen brengt zij virtuoze improvisaties in een vermenging van klassieke, hedendaagse en etnische melodievorming, kleur- en klankresearch in symbiose met etnische instrumenten. Ze improviseerde op film, dans, kunstwerken, werkte met musici uit verschillende culturen en stijlrichtingen en met artiesten uit andere disciplines. Ze maakte verschillende albums, o.a. samen met klankschaalspelen Guido Martens “Nine Layers of illusion en samen met wijlen Juan Lopez Recabarren “With a touch of Latin”.

Vijf jaar geleden kreeg ze de liefde voor jazz te pakken, ging ze in de leer bij goeie Gentse Jazz musici, deed ze cursussen in de U.S.A., New York (Jazz Academy) en Vermont (Jazz Adventures) en wordt dit op heden vervolgd met Bachelor/Masteropleiding Jazz aan het Conservatoire Royal de Bruxelles.
De viool is voor Ann een middel, geen doel. Ze zoekt naar het bijzondere in de kunst, in de samenleving, in de mens en haar instrument helpt me daarbij. Het genereert ontmoetingen, uitwisselingen en uitdagingen. Al haar activiteiten, hoe divers ook, raken en beïnvloeden elkaar. Zij verkent continue diverse terreinen plukt steeds de vruchten van die kruisbestuivingen.

website: www.annvancoillie.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s