Anastasia Kozhushko & Inna Shmahailo & Katsiaryna Nekhaichuk #onlinegentsefeesten

Voor de gelegenheid hebben drie Gentse artiesten een trio gevormd “Aninka”

BIO ANASTASIA KOZHUSHKO

IMG-4849

ANASTASIA KOZHUSHKO is a concert pianist with Ukrainian origins living in Belgium.

Anastasia is the winner of more than 20 international competitions, since the age of 6 she is performing throughout Ukraine, Russia, Spain, Germany, Belgium, Holland, Italy, France, Japan in such prestigious podiums as BOZAR, De Singel, the operahouse of Lille, Flagey, De Bijloke, Sala Verdi (Milano), National Philarmony of Ukraine, the Kremlin of Moscow, Rachmaninov Hall of the Moscow Conservatory.

Anastasia successfully graduated from the Royal Conservatory of Ghent, Lemmensinstituut, Queen Elisabeth Chapel of Music and International Piano Academy in Imola.

In 2009 she recorded CD with Jan Guns with the music of Dirk Brosse and the live performance of a work of A. Rosenblatt with her pianoduo was selected for the compliation of CD of the Klarafestival 2012.

Besides her international pianistic career she became a founder of International Piano Academy Gent in 2018 and international music management company Kenner Artists in 2016 which collaborates with famous artists throughout the world.

Bio Inna Shmahailo

De gezongen werken werken worden vertolkt door de Oekraïense soliste-sopraan Inna Shmahaylo.

Geboren in Oekraine in 1981

Begon op 9-jarige leeftijd muziekstudie aan de muziekschool te Kostopil. Behaalde in 2000 het lerarendiploma zang, koordirigent aan het muziekcollege te Rivne en in 2005 het masterdiploma aan de Nationale muziekacademie van Lviv met specialisatie koordirektie, koorzangeres en muziekleerkracht.

Zij was 2de dirigent in het vrouwelijk koor “ Elegie” te Lviv van 2003-2007 alsook 2de dirigent, zangcoach en lerares muziektheorie in het koor van studenten en docenten van de Technische Universiteit te Lviv van 2004-2009.

Van 2004-2010 was ze zangeres en soloist in het grote koor van de St.Georgekerk in Lviv.

In 2010 verhuisde Inna naar Belgie en studeerde af als Bachelor aan het Koninklijk Conservatorium te Gent, afdeling Klassieke zang onder Evelyn Bohen, Hendrickje Kerkvenhowe.

Sinds 2007 nam zij deel ,als solozangeres met het Symfonisch Ensemble Querceto zowel in Belgie als Nederland.

BIO Katsiaryna Nekhaichuk

Katsiaryna is afkomstig uit Wit-Rusland en vatte haar hogere studies viool aan in 1994 aan het Staatsmuziekcollege te Minsk. In 1995 won ze de eerste prijs van de “Volodarski Republican Competition for Young Violinists” en werd ze actief in het kamerorkest van het staatsmuziekcollege o.l.v. V.Perlin met tournees in Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ook later als lid van het Studentenorkest en van het “Sonanta Chamber Orchestra” tourde ze regelmatig in West-Europa.

Sinds 2002 studeert Katerina aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent, eerst bij L. Umnova, later bij M.Kugel. In 2009 studeert ze af als violiste en in 2011 voor de lerarenopleiding. In 2013 behaalt ze Master in de Muziek optie Kamermuziek in het Lemmensinstituut Leuven.

Tegenwoordig speelt ze regelmatig in het orkest Nuove Musice en is de concertmeester van Lumen Symphonicum en Querceto Symfonisch Encemble. Ze geeft vioolles aan de Muziekacademie in Torhout volgens de Suzuki Methode.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s